Sarah a Mike Tang Atlanta, Georgia

protection click fraud

Tieto produkty vyberáme nezávisle – ak si kúpite na niektorom z našich odkazov, môžeme získať províziu. Všetky ceny boli presné v čase zverejnenia.

Keď si Sarah a Mike Tang kúpili svoj prvý dom – ranč v štýle okolo roku 2000 v Atlante v štáte Georgia – bolo to pre okolie viac ako pre samotný dom. Mike, ktorý je produktovým manažérom v start-upe, a Sarah, grafická dizajnérka na voľnej nohe, sa snažili nájsť domov pre svoju štvorčlennú rodinu na horúcom trhu v Atlante.

Toto bol prvý projekt kúpy a renovácie domu manželov (nie menej počas pandémie!), takže si neboli úplne istí, ako využiť potenciál kuchyne. Vtedy sa Tangs rozhodli získať atlantské dizajnérky Catherine Leavitt a Leah Owens z Piatkový dizajn.

Najprv duo zhodnotilo priestor a štýl svojich klientov. Priestor s rozlohou 200 štvorcových stôp „bol a tmavé a generické drevo kuchyňa,“ hovorí Owens. Mal veľa úložného priestoru, ale rozhodne to nereprezentovalo ich estetiku. „Po niekoľkých stretnutiach so Sarah a Mikeom sme vedeli, že ich priťahujú luxusné materiály a očarujúce detaily – niečo, čo v súčasnej kuchyni určite nedostanú,“ hovorí Owens.

instagram viewer

Cieľom číslo jedna pre Sarah a Mikea bolo rozjasniť miesto a priniesť modernejší, no nadčasový vzhľad. Dokonca premýšľali o vyrazení diery do boku domu, aby pridali okno, hovorí Sarah. Ale vďaka pomoci svojich dizajnérov dosiahli všetko, čo chceli, a ešte viac bez toho, aby zachádzali do týchto extrémov.

Inšpiráciu našli v jednom zo Sarahiných obľúbených pohárov: Vyrobený z krásneho jemného kryštálu, „pri pohľade na svetlo sa trblietal viacerými farbami,“ hovorí Owens. Owensovi to pripomínalo ortuťový sklenený prívesok (Lorford Smoke Glass Lucerna od Circa Lighting byť presný). „Vedel som, že Sarah by sa to páčilo... a boli sme nadšení, že sme to mohli použiť v priestore. Osvetlenie inšpirovalo náš dizajn kuchyne a pridalo vrstvu romantiky, ktorá Sarah dokonale vystihuje!“

S cieľom natiahnuť rozpočet – ktorý sa podľa všetkého pohyboval okolo 43 000 dolárov – sa držali pôvodného pôdorysu a existujúcej podlahy z tvrdého dreva, ktorá si vyžadovala len minimálne opravy. Ale úplne všetko ostatné išlo, počnúc tými hroziacimi skrinkami. "Pôvodná kuchyňa bola pevná stena z ťažkých drevených skriniek," hovorí Owens. A keďže boli všetky rovnako veľké, „pridali sa do jaskynný pocit priestoru.” 

Po demolácii kuchyne boli aktualizované elektrické a inštalatérske práce a pridali skrine na mieru. Maľované v Biela múka Sherwin-Williams a postavené do výšky stropu, okamžite urobili miestnosť vyššou, hovorí Owens. "Zmiešanie oboch sklenených predných dverí a otvorených políc pomohlo vniesť do miestnosti vzdušný a priestranný pocit."

Zvyšok miestnosti bol tiež upravený do vzdušnej bielej farebnej palety s čistou, bielou leštenou Carrarou mramorové dosky a biele steny, spolu so štvorcovými bielymi dlaždicami pre backsplash, ktoré majú ručnú prácu vibrácie. Sarah dúfala v romantickú atmosféru starého sveta a Európy, takže na zahriatie celej tej bielej „pridali sme vrstvy moreného dreva,“ hovorí Owens.

„Pôvodne sme zvažovali nejaké starožitné kúsky na kuchynský ostrovček, ale naozaj sme potrebovali niečo dosť úzke v priestore,“ vysvetľuje Owens. „Tiež sme chceli ostrovček s otvorenými policami, aby sa pomerne úzky priestor zväčšil. Nakoniec sme zvolili kuchynský ostrovček vyrobený na mieru z bieleho dubového dreva, ktorý bol stmavený do bohatej hnedej zadymením čpavkom, čo je tradičná technika.“

Pretože by to bola centrálna prípravná časť kuchyne, dizajnéri sa rozhodli obmedziť hornú časť a boky, aby sa cítili menej vzácne a viac obývali. Ďalšie drevené prvky boli zavedené s odkvapkávacím okrajom pod drezom na farme a drevenými policami. Pridali tiež detaily beadboardu.

Pridanie mosadzných prvkov v celom priestore, ako sú detaily na rúre (viac o tom nižšie!), „vážne gombíky skriniek, starožitný hardvér na ostrove, kuchynská batériaa nádherná galéria na otvorených poličkách tiež pomohla odľahčiť priestor,“ hovorí Owens.

Ohromujúci 40-palcový taliansky rozsah od Ilve bol rozhodne márnotratnosť, ale pár je z toho nadšený. Pri pohľade na kachle v priestore je ťažké si predstaviť niečo dokonalejšie ako nostalgické detaily a starožitnú bielu farbu. Tiež milujú mramorové pulty ešte viac, ako očakávali. Na základe všetkého, čo o mramore počula, bola Sarah trochu vystrašená, ale hovorí, že je pozoruhodne ľahké sa oň starať.

Renovácia trvala pár mesiacov, kým ešte bývali v dome, no Sarah a Mikeovi to za to úplne stálo. Priestor je teraz taký svetlý a svetlý, ako dúfali (nie je potrebné odstraňovať steny!), a je šťastným a príjemným miestom na stretnutie a zábavu ako rodina.

  • Zdieľam
instagram viewer